Jak wiadomo, nie można jeść codziennie ziemniaków. Oto przepis na pyszne danie z fasoli, które jednak trzeba zaplanować dzień wcześniej, żeby fasola zdążyła się namoczyć :)
Ten trunek powstawał w doborowym towarzystwie , podczas domówki - a wiadomo - z kim przestajesz takim się stajesz! Mleko jaglane nie miało więc innego wyboru, stało się wyborne... Idealne do kawy, albo porannej owsianki. W smaku przypomina: rozwodniony piernik (2 głosy), grysik (1 głos), bez zdania (1 głos). No ale mi smakuje i polecam sobie oraz Tobie, kimkolwiek jesteś zgubiony w internetach człowieku.. ;) Zmodyfikowany przepis z bloga kierunek zdrowie, zmodyfikowany bo nie było wszystkich składników. Ok! Łapmy to: Składniki: 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej, 2 garści rodzynek (w oryginale daktyle) cynamon, aromat waniliowy - 2 krople litr wody Wszystko blendujemy i pijemy! Omnomnomnom....
Pełnowartościowa, gorąca i duża miska fasoli z warzywami. Może na to masz dziś ochotę i przypadkiem namoczyłaś wczoraj fasolę? A może jutro sobie to ugotujesz?
Komentarze
Prześlij komentarz